Program schôdze Vytlačiť stránku / Print page

Program 9. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky so začiatkom 31. 1. 2024 o 13:00

Zobraziť: body
Stav Číslo ČPT Bod    
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 1. 106 1. Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 106) – druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 2. 147 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 147).
Návrh vlády odôvodní minister dopravy Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 3. 148 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 148) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister dopravy Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 148 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 9. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 4. 108 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2022 Z. z. o štátnej podpore nájomného bývania a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 231/2023 Z. z. (tlač 108).
Návrh vlády odôvodní minister dopravy Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 5. 109 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2022 Z. z. o štátnej podpore nájomného bývania a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 231/2023 Z. z. (tlač 109) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister dopravy Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 109 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 9.schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 6. 133 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 57/2018 Z. z. o regionálnej investičnej pomoci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 133).
Návrh vlády odôvodní podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 7. 134 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 57/2018 Z. z. o regionálnej investičnej pomoci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 134) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 134 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 9. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 8. 138 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 138).
Návrh vlády odôvodní minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 9. 139 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 139) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 139 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 9. schôdzi NR SR.) (Bod sa prerokuje v stredu 14. februára 2024 o 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 10. 51 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 98/2004 Z. z. o spotrebnej dani z minerálneho oleja v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 51) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 11. 52 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 18/1996 Z. z. o cenách v znení neskorších predpisov (tlač 52) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 12. 22 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 89/2016 Z. z. o výrobe, označovaní a predaji tabakových výrobkov a súvisiacich výrobkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 22) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 13. 146 Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s Rámcovou dohodou o komplexnom partnerstve a spolupráci medzi Európskou úniou a jej členskými štátmi na jednej strane a Thajským kráľovstvom na strane druhej (tlač 146) - druhé a tretie čítanie.
Návrh vlády odôvodní minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti.
Stiahnutý bod programu Stiahnutý bod programu 14. 110 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 189/2023 Z. z. (tlač 110).
Návrh vlády odôvodní minister vnútra Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu v Ústavnoprávnom výbore Národnej rady Slovenskej republiky podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v utorok 20. februára 2024 o 9.00 hod.)
Stiahnutý bod programu Stiahnutý bod programu 15. 111 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 189/2023 Z. z. (tlač 111) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister vnútra Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 111 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 9. schôdzi NR SR.) (Bod sa prerokuje v utorok 20. februára 2024 o 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 16. 53 Vládny návrh zákona o ochrane spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 53) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v utorok 13. februára 2024 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 17. 135 Vládny návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšovaním podnikateľského prostredia a znižovaním administratívnej záťaže (tlač 135) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v utorok 13. februára 2024 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 18. 130 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 130) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 19. 131 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 566/2001 Z. z. o cenných papieroch a investičných službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o cenných papieroch) v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 131) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 20. 132 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 132) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 21. 140 Vládny návrh zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 140) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 22. 123 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 123) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie ministerka zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 23. 137 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 137) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 24. 141 Vládny návrh zákona o centrálnom informačnom systéme štátnej služby a o zmene a doplnení zákona č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 141) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 25. 103 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 187/2021 Z. z. o ochrane hospodárskej súťaže a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 309/2023 Z. z. (tlač 103) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 26. 136 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 136) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister vnútra Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 27. 60 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Mariána SALOŇA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 60) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec M. Saloň.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 28. 151 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 284/2014 Z. z. o Fonde na podporu umenia a o zmene a doplnení zákona č. 434/2010 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v znení zákona č. 79/2013 Z. z. v znení neskorších predpisov (tlač 151) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 29. 152 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 516/2008 Z. z. o Audiovizuálnom fonde a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 152) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 30. 153 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu v znení neskorších predpisov (tlač 153) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 31. 154 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 206/2009 Z. z. o múzeách a o galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 154) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 32. 155 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 138/2017 Z. z. o Fonde na podporu kultúry národnostných menšín a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 155) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Stiahnutý bod programu Stiahnutý bod programu 33. 57 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jána MAŽGÚTA a Erika KALlŇÁKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov (tlač 57) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 34. 65 Návrh poslankýň Národnej rady Slovenskej republiky Simony PETRÍK a Lucie PLAVÁKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 65) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverená poslankyňa.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 35. 61 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 514/2003 Z. z. o zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone verejnej moci a o zmene niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 61) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 36. 62 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 62) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 37. 63 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 301/2005 Z. z. Trestný poriadok v znení neskorších predpisov (tlač 63) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 38. 64 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra POLLÁKA, Lukáša BUŽA, Anežky ŠKOPOVEJ a Viliama TANKÓA na vydanie zákona o jednorazovom finančnom odškodnení osôb sterilizovaných v rozpore s právom a o doplnení zákona Slovenskej národnej rady č. 71/1992 Zb. o súdnych poplatkoch a poplatku za výpis z registra trestov v znení neskorších predpisov (tlač 64) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 39. 71 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (tlač 71) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 40. 72 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 296/2020 Z. z. o 13. dôchodku a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 72) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 41. 73 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa a zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 73) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 42. 75 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 18/1996 Z. z. o cenách v znení neskorších právnych predpisov (tlač 75) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 43. 37 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jany BITTÓ CIGÁNIKOVEJ a Tomáša SZALAYA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 37) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 44. 38 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariána VISKUPIČA a Branislava GRÖHLlNGA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty vznení neskorších predpisov (tlač 38) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 45. 40 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Vladimíry MARCINKOVEJ a Vladimíra LEDECKÉHO na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 40) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje v piatok 16. februára 2024 o 10.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 46. 41 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Vladimíry MARCINKOVEJ, Vladimíra LEDECKÉHO, Ondreja DOSTÁLA, Mariána VISKUPIČA a Branislava GRÖHLlNGA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 41) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 47. 59 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Márie KOLÍKOVEJ, Juraja KRÚPU, Branislava GRÖHLlNGA a Ondreja DOSTÁLA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 301/2005 Z. z. Trestný poriadok v znení neskorších predpisov (tlač 59) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 48. 113 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Branislava VANČA, Lucie PLAVÁKOVEJ a Zuzany ŠTEVULOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 301/2005 Z. z. Trestný poriadok v znení neskorších predpisov (tlač 113) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 49. 114 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Oskara DVOŘÁKA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 114) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec O. Dvořák.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 50. 115 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Oskara DVOŘÁKA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohl'ade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 115) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec O. Dvořák.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 51. 159 Návrh poslankýň Národnej rady Slovenskej republiky Lucie PLAVÁKOVEJ a Simony PETRÍK na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení ďalších zákonov a ktorým sa dopĺňajú niektoré ďalšie zákony (tlač 159) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverená poslankyňa.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 52. 160 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Lucie PLAVÁKOVEJ, Zuzany ŠTEVULOVEJ a Tomáša HELLEBRANDTA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 404/2011 Z. z. o pobyte cudzincov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 160) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 53. 161 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša VALÁŠKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 46/1993 Z. z. o Slovenskej informačnej službe v znení neskorších predpisov (tlač 161) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec T. Valášek.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 54. 166 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Zuzany ŠTEVULOVEJ, Lucie PLAVÁKOVEJ a Branislava VANČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 432/2021 Z. z. o disciplinárnom poriadku Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky a o zmene a doplnení niektorých zákonov (disciplinárny súdny poriadok) (tlač 166) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 55. 167 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Michala TRUBANA, Ivana ŠTEFUNKA, Štefana KIŠŠA, Jána HARGAŠA a Dariny LUŠČÍKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (tlač 167) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 56. 168 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Štefana KIŠŠA, Michala TRUBANA, Ivana ŠTEFUNKA, Jána HARGAŠA a Dariny LUŠČÍKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 168) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 57. 169 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jána HARGAŠA, Michala TRUBANA, Ivana ŠTEFUNKA, Štefana KIŠSA a Dariny LUŠČÍKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) v znení neskorších predpisov (tlač 169) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 58. 170 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Dariny LUŠČÍKOVEJ, Michala TRUBANA, Ivana ŠTEFUNKA, Štefana KIŠŠA a Jána HARGAŠA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (tlač 170) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 59. 177 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Beáty JURÍK, Lucie PLAVÁKOVEJ a Michala ŠIMEČKU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov (tlač 177) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 60. 178 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Simony PETRÍK, Lucie PLAVÁKOVEJ, Dany KLEINERT a Mareka LACKOVIČA na vydanie zákona o príspevku na predprimárne vzdelávanie dieťaťa (tlač 178) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 61. 179 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Simony PETRÍK, Lucie PLAVÁKOVEJ, Dany KLEINERT a Mareka LACKOVIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 571/2009 Z. z. o rodičovskom príspevku a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 179) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 62. 43 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Richarda VAŠEČKU a Anny ZÁBORSKEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (Navrhovateľ Richard Vašečka požiadal listom z 22. novembra 2023 o preloženie tohto návrhu zákona na program prvej riadnej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky v roku 2024.) (tlač 43) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 63. 48 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Anny ZÁBORSKEJ a Richarda VAŠEČKU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch v znení neskorších predpisov (Navrhovatelia požiadali listom z 5. decembra 2023 o preloženie návrhu na nasledujúcu schôdzu Národnej rady Slovenskej republiky.) (tlač 48) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 64. 157 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov (tlač 157) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 65. 158 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona o preukazovaní pôvodu príjmov a majetku a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 158) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 66. 162 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona o školskom ombudsmanovi a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 162) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 67. 163 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 163) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 68. 164 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa ústavný zákon č. 397/2004 Z. z. o spolupráci Národnej rady Slovenskej republiky a vlády Slovenskej republiky v záležitostiach Európskej únie (tlač 164) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 69. 165 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 165) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 70. 174 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonnik práce v zneni neskoršich prepisov (tlač 174) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 71. 175 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopÍňa Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov (tlač 175) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Zlúčená rozprava o bodoch 71 a 72.)
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 72. 176 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 301/2005 Z. z. Trestný poriadok v znení neskorších predpisov (tlač 176) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Zlúčená rozprava o bodoch 71 a 72.)
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 73. 143 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra STACHURU a Františka MAJERSKÉHO na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 143) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 74. 144 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra STACHURU a Františka MAJERSKÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 540/2021 Z. z. o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 144) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 75. 149 Návrh poslankýň Národnej rady Slovenskej republiky Martiny HOLEČKOVEJ a Andrey TURČANOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia v znení neskorších predpisov (tlač 149) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverená poslankyňa.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 76. 150 Návrh poslankýň Národnej rady Slovenskej republiky Martiny HOLEČKOVEJ a Andrey TURČANOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov (tlač 150) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverená poslankyňa.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 77. 58 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Márie KOLÍKOVEJ, Juraja KRÚPU a Ondreja DOSTÁLA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon č. 91/2016 Z. z. o trestnej zodpovednosti právnických osôb a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 58) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 78. 171 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Mariána VISKUPIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov (tlač 171) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec M. Viskupič.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 79. 172 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariána VISKUPIČA, Vladimíra LEDECKÉHO a Vladimíry MARCINKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 172) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 80. 173 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Mariána VISKUPIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (tlač 173) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec M. Viskupič.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 81. 66 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k cenám energií (tlač 66).
Návrh uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 82. 67 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k členstvu Slovenskej republiky v Európskej únii (tlač 67).
Návrh uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 83. 68 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k porušovaniu základných práv a slobôd z dôvodu rasy, farby pleti a príslušnosti k národnosti či etnickej skupine garantovaných Ústavou Slovenskej republiky a medzinárodnými zmluvami (tlač 68).
Návrh uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 84. 69 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky, ktorým sa pripája k záverom zo zasadnutia Európskej rady z dní 26. a 27. októbra 2023, ktoré za Slovenskú republiku podporil predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico vo veci odsúdenia útočnej vojny Ruska proti Ukrajine a odsúdenia Hamasu za brutálne a nerozlišujúce teroristické útoky v Izraeli (tlač 69).
Návrh uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 85. 70 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k členstvu Slovenskej republiky v Severoatlantickej aliancii (tlač 70).
Návrh uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 86. 98 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Mariána KÉRYHO na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k teroristickému útoku hnutia Hamas proti Izraelu a následnému konfliktu (tlač 98).
Návrh uvedie poslanec M. Kéry.
Spravodajcom bude člen gestorského Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 87. 185 Návrh Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie Vyhlásenia Národnej rady Slovenskej republiky k uzneseniu Európskeho parlamentu o plánovanom zrušení kľúčových protikorupčných štruktúr na Slovensku a jeho dôsledkoch pre právny štát (2023/3021 (RSP)) prijatému dňa 17. januára 2024 (tlač 185).
Návrh uvedie poverený člen Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 88. 107 Návrh poslankyne Národnej rady Slovenskej republiky Veroniky REMIŠOVEJ na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k odsúdeniu škandalózneho správania predsedu vlády Slovenskej republiky Roberta Fica, ktorý mimoriadne nevhodným a agresívnym spôsobom ponížil štátnych úradníkov a zdegradoval úroveň verejnej debaty (tlač 107).
Návrh uvedie poslankyňa V. Remišová.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 89. 145 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k ruským útokom severokórejskými balistickými strelami na Ukrajine (tlač 145).
Návrh uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 90. 156 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Anny ZÁBORSKEJ a Richarda VAŠEČKU na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky týkajúceho sa súdneho aktivizmu Európskeho súdu pre ľudské práva (tlač 156).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 91. 186 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k uzneseniu Európskeho parlamentu o plánovanom zrušení kľúčových protikorupčných štruktúr na Slovensku a jeho dôsledkoch pre právny štát (2023/3021 (R8P)) prijatému dňa 17. januára 2024 (tlač 186).
Návrh uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 92. 118 Limit verejných výdavkov na roky 2024 až 2027 (tlač 118).
Materiál uvedie predseda Rady pre rozpočtovú zodpovednosť.
Informáciu o výsledku prerokovania materiálu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 93. 87, 88, 104, 116 Návrh na odvolanie a voľbu členov Rady Slovenského pozemkového fondu (tlače 87, 88, 104 a 116).
Návrh vlády uvedie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.
Návrh výboru uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a podá Národnej rade Slovenskej republiky informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. (Bod sa prerokuje 15. februára 2024 po bode Interpelácie. Hlasovanie sa uskutoční 15. februára 2024 po hlasovaní o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 94. 124 Návrh Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na vymenovanie poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za vedúcich stálych delegácií Národnej rady Slovenskej republiky do medzinárodných parlamentných organizácií a ich členov (tlač 124).
Návrh uvedie poverený člen Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
(Bod sa prerokuje 15. februára 2024 po bode Interpelácie. Hlasovanie sa uskutoční 15. februára 2024 po hlasovaní o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 95. 117 Návrh na voľbu člena Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (tlač 117).
Návrh uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
(Bod sa prerokuje 15. februára 2024 po bode Interpelácie. Hlasovanie sa uskutoční 15. februára 2024 po hlasovaní o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 96. 181 Návrh na voľbu poslankyne Národnej rady Slovenskej republiky za členku výboru Národnej rady Slovenskej republiky a voľbu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky za náhradného člena výboru Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 181).
Návrh uvedie poslanec M. Šipoš.
(Bod sa prerokuje 15. februára 2024 po bode Interpelácie. Hlasovanie sa uskutoční 15. februára 2024 po hlasovaní o 17.00 hod.) (Zlúčená rozprava o tlači č. 181 a 195.)
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 97. 129 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Juraja KRÚPU na odvolanie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Tibora GAŠPARA z funkcie predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť (tlač 129).
Návrh uvedie poslanec J. Krúpa.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 98. 184 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na odvolanie poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Michala ŠIPOŠA z funkcie predsedu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj (tlač 184).

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 99. Informácia Mandátového a imunitného výboru Národnej rady Slovenskej republiky o zániku a neuplatňovaní mandátu poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a o nastúpení náhradníkov na uprázdnený a na neuplatňovaný mandát poslancov Národnej rady Slovenskej republiky.

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 100. Sľub poslancov.

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 101. 148 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 148) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v utorok 13. februára 2024 po bode 17.|
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 102. 109 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2022 Z. z. o štátnej podpore nájomného bývania a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 231/2023 Z. z. (tlač 109) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v utorok 13. februára 2024 po bode 17.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 103. 134 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 57/2018 Z. z. o regionálnej investičnej pomoci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 134) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v utorok 13. februára 2024 po bode 17.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 104. 139 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 139) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci. (Bod sa prerokuje v stredu 14. februára 2024 od 14.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 105. 195 Návrh na zmeny v zložení výborov Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 195).

(Bod sa prerokuje 15. februára 2024 po bode Interpelácie. Hlasovanie sa uskutoční 15. februára 2024 po hlasovaní o 17.00 hod.) (Zlúčená rozprava o tlači č. 181 a 195.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 106. 203 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov (tlač 203).
Návrh vlády odôvodní minister spravodlivosti Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu v Ústavnoprávnom výbore Národnej rady Slovenskej
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 107. 204 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov (tlač 204) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 108. 204 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov (tlač 204) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje v stredu 28. 2. 2024 o 9.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Hodina otázok.
(Ak je rokovacím dňom schôdze Národnej rady Slovenskej republiky štvrtok, vždy je na programe Hodina otázok so začiatkom o 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Interpelácie poslancov.
(Bod Interpelácie sa prerokuje vo štvrtok 15. februára 2024 po Hodine otázok.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 25 Písomné odpovede členov vlády Slovenskej republiky na interpelácie poslancov Národnej rady Slovenskej republiky písomne podané predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky

Deň v parlamente

<- ->
Kalendár zobrazí Informáciu o dennom rokovaní pre daný deň.