Program schôdze Vytlačiť stránku / Print page

Program 48. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky so začiatkom 19. 10. 2021 o 13:00

Zobraziť: body
Stav Číslo ČPT Bod    
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 1. 547 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 547) - prvé čítanie.

(Prerušené rokovanie pred hlasovaním.)
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 2. 667 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Radovana SLOBODU a Anny ZEMANOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov (tlač 667) - prvé čítanie.

(Prerušené rokovanie pred hlasovaním. Hlasovanie sa uskutoční po hlasovaní o tlači č. 590.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 3. 643 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 570/2005 Z. z. o brannej povinnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 463/2003 Z. z. o vojnových veteránoch a o doplnení zákona č. 328/2002 Z. z. o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 643) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister obrany Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 4. 703 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 703) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 5. 707 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon č. 219/2014 Z. z. o sociálnej práci a o podmienkach na výkon niektorých odborných činností v oblasti sociálnych vecí a rodiny a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 707) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 6. 624 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 530/2003 Z. z. o obchodnom registri a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 71/1992 Zb. o súdnych poplatkoch a poplatku za výpis z registra trestov v znení neskorších predpisov (tlač 624) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 7. 679 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 280/2017 Z. z. o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve a rozvoji vidieka a o zmene zákona č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 679) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 8. 686 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 180/2014 Z. z. o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 686) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister vnútra Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 9. 691 Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s Dohovorom Rady Európy o integrovanom prístupe k ochrane, bezpečnosti a poskytovaniu služieb na futbalových zápasoch a iných športových podujatiach (CETS 218) (tlač 691) - druhé a tretie čítanie.
Návrh vlády odôvodní minister vnútra Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 10. 704 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov (tlač 704) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 11. 705 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 362/2011 Z. z. o liekoch a zdravotníckych pomôckach a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 705) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 12. 701 Vládny návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19 (tlač 701) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie ministerka kultúry Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 13. 702 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 206/2009 Z. z. o múzeách a o galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 702) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie ministerka kultúry Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 14. 737 Vládny návrh na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 213/2019 Z. z. o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 737).
Návrh vlády odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 15. 744 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 669/2007 Z. z. o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidlá a o doplnení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 162/1995 Z. z. o katastri nehnuteľností (katastrálny zákon) v znení neskorších predpisov (tlač 744).
Návrh vlády odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje po tlači č. 555.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 16. 738 Vládny návrh zákona ktorým sa dopĺňa zákon č. 213/2019 Z. z. o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 738) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Návrhy zákonov pod tlačou č. 738 a č. 745 sa prerokujú po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrhy zákonov pod tlačami 738 a 745 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 48. schôdzi NR SR.)
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 17. 745 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 669/2007 Z. z. o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidlá a o doplnení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 162/1995 Z. z. o katastri nehnuteľností (katastrálny zákon) v znení neskorších predpisov (tlač 745) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Návrhy zákonov pod tlačou č. 738 a č. 745 sa prerokujú po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrhy zákonov pod tlačami 738 a 745 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 48. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 18. 603 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení zákon č. 513/2009 Z. z. o dráhach a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 603) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 19. 625 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 474/2013 Z. z. o výbere mýta za užívanie vymedzených úsekov pozemných komunikácií a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 625) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 20. 656 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 462/2007 Z. z. o organizácii pracovného času v doprave a o zmene a doplnení zákona č. 125/2006 Z. z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 309/2007 Z. z. v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 656) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 21. 657 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 657) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 22. 638 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 61/2015 Z. z. o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 209/2018 Z. z. (tlač 638) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 23. 639 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 639) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 24. 640 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 640) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 25. 685 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 15/2005 Z. z. o ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín reguláciou obchodu s nimi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 685) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 26. 690 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 442/2002 Z. z. o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách a o zmene a doplnení zákona č. 276/2001 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 690) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 27. 490 Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s Partnerskou dohodou o vzťahoch a spolupráci medzi Európskou úniou a jej členskými štátmi na jednej strane a Novým Zélandom na strane druhej (tlač 490) - druhé a tretie čítanie.
Návrh vlády odôvodní minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti. (Bod sa prerokuje v piatok 22. októbra 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 28. 609 Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s Dohodou o partnerstve a spolupráci medzi Európskou úniou a jej členskými štátmi na jednej strane a Singapurskou republikou na strane druhej (tlač 609) - druhé a tretie čítanie.
Návrh vlády odôvodní minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje v piatok 22. októbra 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 29. 461 Výročná správa o členstve Slovenskej republiky v Európskej únii za rok 2020 a aktuálne priority vyplývajúce z Pracovného programu Európskej komisie na rok 2021 (tlač 461).
Správu odôvodní minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti. (Bod sa prerokuje v piatok 22. októbra 2021 od 9.00 hod.) (Rozprava o tlačiach č. 461 a č. 489 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 30. 489 Správa o činnosti Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti za obdobie od 1. januára 2020 do 28. februára 2021 (tlač 489).
Správu odôvodní poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti.
(Bod sa prerokuje v piatok 22. októbra 2021 od 9.00 hod.) (Rozprava o tlačiach č. 461 a č. 489 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 31. 646 Správa za rok 2020 o štátnej politike vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí a o poskytnutej štátnej podpore Slovákom žijúcim v zahraničí a návrh programu štátnej politiky vo vzťahu k Slovákom žijúcim v zahraničí na rok 2022 (tlač 646).
Správu uvedie minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje v piatok 22. októbra 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 32. 747 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vyslovenie nedôvery členovi vlády Slovenskej republiky Richardovi Sulíkovi, poverenému riadením Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky (tlač 747).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v utorok 26. októbra 2021 od 9.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 33. 584 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 584) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 34. 655 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Jaroslava KARAHUTU na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov (tlač 655) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec J. Karahuta.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 35. 659 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 305/2005 Z. z. o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 659) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 36. 663 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 530/2011 Z. z. o spotrebnej dani z alkoholických nápojov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 467/2002 Z. z. o výrobe a uvádzaní liehu na trh v znení neskorších predpisov (tlač 663) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 37. 664 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Dominika DRDULA, Jozefa PROČKA, Marcela MIHALIKA, Romany TABÁK a Radovana SLOBODU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 664) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 38. 665 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona o pomoci tehotným ženám (tlač 665) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 39. 666 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Györgya GYIMESIHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 184/1999 Z. z. o používaní jazykov národnostných menšín v znení neskorších predpisov (tlač 666) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec Gy. Gyimesi.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 40. 709 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republíky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 73/1998 Z. z. o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže Slovenskej republiky a Železničnej polície v znení neskorších predpisov (tlač 709) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 41. 718 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zakony (tlač 718) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 42. 719 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov (tlač 719) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 43. 720 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 597/2003 Z. z. o financovaní základných škôl, stredných škôl a školských zariadení v znení neskorších predpisov (tlač 720) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 44. 724 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 201/2008 Z. z. o náhradnom výživnom a o zmene a doplnení zákona č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky č. 615/2006 Z. z. v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon č. 310/2021 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 177/2018 Z. z. o niektorých opatreniach na znižovanie administratívnej záťaže využívaním informačných systémov verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon proti byrokracii) v znení zákona č. 221/2019 Z. z. a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 724) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 45. 730 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Miloša SVRČEKA, Romany TABÁK, Radovana SLOBODU a Juraja ŠELlGU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 730) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 46. 731 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Miloša SVRČEKA, Jany ŽITŇANSKEJ, Petra KREMSKÉHO a Vladimíra LEDECKÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 150/2013 Z. z. o Štátnom fonde rozvoja bývania v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 443/2010 Z. z. o dotáciách na rozvoj bývania a o sociálnom bývaní v znení neskorších predpisov (tlač 731) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 47. 716 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Richarda TAKÁČA, Juraja BLANÁRA, Ladislava KAMENICKÉHO a Viliama ZAHORČÁKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 364/2004 Z. z. o vodách a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (vodný zákon) (tlač 716) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 48. 722 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA, Ľuboša BLAHU a Dušana JARJABKA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch v znení neskorších predpisov (tlač 722) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Stiahnutý bod programu Stiahnutý bod programu 49. 708 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Richarda TAKÁČA, Juraja BLANÁRA a Mariána SALOŇA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 708) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 50. 715 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA, Vladimíra FAIČA, Maroša KONDRÓTA a Richarda TAKÁČA na vykonanie kontrolnej činnosti Národnej rady Slovenskej republiky opatrení verejnej energetickej politiky v súvislosti so zmiernením negatínych dopadov na ceny energií podľa § 127 a nasl. zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 715).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 51. 717 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra PELLEGRINIHO, Denisy SAKOVEJ, Richarda RAŠIHO, Erika TOMÁŠA a Matúša ŠUTAJ EŠTOKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov (tlač 717) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 52. 721 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra PELLEGRINIHO, Denisy SAKOVEJ, Richarda RAŠIHO, Erika TOMÁŠA a Matúša ŠUTAJ EŠTOKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 721) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 53. 723 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra PELLEGRINIHO, Denisy SAKOVEJ, Richarda RAŠIHO, Erika TOMÁŠA a Matúša ŠUTAJ EŠTOKA na vydanie zákona, ktorym sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 723) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 54. 710 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Rastislava SCHLOSÁRA, Martina BELUSKÉHO, Stanislava MIZÍKA a Magdalény SULANOVEJ na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov (tlač 710) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Rozprava o tlačiach č. 710 a č. 711 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 55. 711 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Rastislava SCHLOSÁRA, Martina BELUSKÉHO, Stanislava MIZÍKA a Magdalény SULANOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 711) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Rozprava o tlačiach č. 710 a č. 711 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 56. 712 Návrh poslancov Narodnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Martina BELUSKÉHO a Rastislava SCHLOSÁRA na vydanie ústavného zakona, ktorým sa mení a dopĺňa ústavný zakon č. 493/2011 Z. z. o rozpočtovej zodpovednosti (tlač 712) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 57. 713 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Mareka KOTLEBU, Rastislava SCHLOSÁRA a Petra KRUPU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon č. 280/2006 Z. z. o povinnej základnej kvalifikácii a pravidelnom výcviku niektorých vodičov v znení neskorších predpisov (tlač 713) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 58. 698 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Eduarda KOČIŠA na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa ústavný zákon č. 460/1992 Zb. Ústava Slovenskej republiky v zneni neskorších predpisov (tlač 698) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poslanec E. Kočiš.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 59. 697 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Eduarda KOČIŠA na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 300/1993 Z. z. o mene a priezvisku v znení neskorších predpisov a zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 301/1995 Z. z. o rodnom čísle (tlač 697) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec E. Kočiš.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 60. 714 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Jozefa ŠIMKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 714) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec J. Šimko
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 61. 732 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša TARABU, Štefana KUFFU, Jána PODMANICKÉHO a Filipa KUFFU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zakon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 732) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 62. 726 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša VALÁŠKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 417/2013 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 726) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec T. Valášek.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 63. 727 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša VALÁŠKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení ďalších zákonov a ktorým sa dopĺňajú niektoré ďalšie zákony (tlač 727) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec T. Valášek.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 64. 728 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša VALÁŠKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 328/2002 Z. z. o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 728) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec T. Valášek.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 65. 729 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša VALÁŠKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 206/2009 Z. z. o múzeách a o galériách a o ochrane predmetov kultúrnej hodnoty a o zmene zákona Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 729) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec T. Valášek.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 66. 733 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Miroslava URBANA na vydanie zákona. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 305/2005 Z. z. o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 733) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec M. Urban.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 67. 440 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 40/1993 Z. z. o štátnom občianstve Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 440) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister vnútra Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 68. 645 Vládny návrh zákona o elektronických komunikáciách (tlač 645) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 69. 555 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 106/2018 Z. z. o prevádzke vozidiel v cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 555) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 70. 636 Vládny návrh zákona o disciplinárnom poriadku Najvyššieho správneho súdu Slovenskej republiky a o zmene a doplnení niektorých zákonov (disciplinárny súdny poriadok) (tlač 636) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 71. 706 Vládny návrh zákona o kategorizácii ústavnej zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 706) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 72. 619 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Miloša SVRČEKA na vydanie zákona o podpore štátneho nájomného bývania a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 619) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec M. Svrček.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 73. 734 Návrh poslanca Narodnej rady Slovenskej republiky Györgya GYIMESIHO na vydanie zakona o finančnej podpore pre Maďarský spoločenský a kultúrny zväz na Slovensku - Csemadok (tlač 734) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec Gy. Gyimesi.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 74. 658 Návrh poslankýň Národnej rady Slovenskej republiky Jany ŽITŇANSKEJ, Zuzany ŠEBOVEJ, Márie ŠOFRANKO a Jany BITTÓ CIGÁNIKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (Navrhovateľka Zuzana Šebová vzala listom z 29. septembra 2021 späť svoj podpis k návrhu tohto zákona.) (tlač 658) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverená poslankyňa.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 75. 688 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 218/2013 Z. z. o núdzových zásobách ropy a ropných výrobkov a o riešení stavu ropnej núdze a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 688) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje po tlači č. 744.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 76. 642 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 302/2019 Z. z. o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 642) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. (Bod sa prerokuje po tlači č. 744.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 77. 689 Vládny návrh zákona o Komore geodetov a kartografov (tlač 689) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 78. 591 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 591) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 79. 590 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jaromíra ŠÍBLA, Borisa KOLLÁRA, Alexandry PIVKOVEJ a Jarmily HALGAŠOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 409/2011 Z. z. o niektorých opatreniach na úseku environmentálnej záťaže a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 49/2018 Z. z. a ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov (tlač 590) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 80. 692 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 692).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 81. 693 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 693) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 693 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 48. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 82. 627 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 627) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 27. októbra 2021 od 9.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 83. 604 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 483/2001 Z. z. o bankách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 604) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v utorok 2. novembra 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 84. 621 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 35/2019 Z. z. o finančnej správe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 621) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v utorok 2. novembra 2021 od 9.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 85. 626 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 18/1996 Z. z. o cenách v znení neskorších predpisov (tlač 626) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v utorok 2. novembra 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 86. 635 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov (tlač 635) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v utorok 2. novembra 2021 od 9.00 hod.)
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 87. 265 Vládny návrh ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa ústavný zákon č. 493/2011 Z. z. o rozpočtovej zodpovednosti (tlač 265) - druhé čítanie.
Vládny návrh ústavného zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v utorok 2. novembra 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 88. 695 Návrh na zmeny v zložení výborov Národnej rady Slovenskej republiky a na voľbu predsedu skupiny priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie (tlač 695).

(Rokovanie o tlačiach č. 695, č. 741, č. 748 a č. 746 bude vo štvrtok 21. októbra 2021 o 16.00 hod. a hlasovanie sa uskutoční v stredu 27. októbra 2021 o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 89. 741 Návrh na voľbu člena Správnej rady Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (tlač 741) – nová voľba.
Návrh uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
(Rokovanie o tlačiach č. 695, č. 741, č. 748 a č. 746 bude vo štvrtok 21. októbra 2021 o 16.00 hod. a hlasovanie sa uskutoční v stredu 27. októbra 2021 o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 90. 748 Návrh na voľbu predsedu Osobitného kontrolného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva (tlač 748).

(Rokovanie o tlačiach č. 695, č. 741 a č. 748 bude vo štvrtok 21. októbra 2021 o 16.00 hod. a hlasovanie sa uskutoční po hlasovaní o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 91. 746 Návrh na voľbu člena Rady pre štátnu službu (tlač 746).
Návrh uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
(Rokovanie o tlačiach č. 695, č. 741, č. 748 a č. 746 bude vo štvrtok 21. októbra 2021 o 16.00 hod. a hlasovanie sa uskutoční po hlasovaní o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 92. 738 Vládny návrh zákona ktorým sa dopĺňa zákon č. 213/2019 Z. z. o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 738) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje pred tlačou č. 645.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 93. 756 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vyslovenie nedôvery členovi vlády Slovenskej republiky Milanovi KRAJNIAKOVI, poverenému riadením Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (tlač 756).

(Hlasovanie.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 94. 789 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19 (tlač 789).
Návrh vlády odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje vo štvrtok 11. novembra 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 95. 790 Vládny návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19 (tlač 790) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 790 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 48. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 96. 790 Vládny návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti s treťou vlnou pandémie ochorenia COVID-19 (tlač 790) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje v piatok 12. novembra 2021 od 9.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Hodina otázok.
(Ak je rokovacím dňom schôdze Národnej rady Slovenskej republiky štvrtok, vždy je na programe Hodina otázok so začiatkom o 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 675 Písomné odpovede členov vlády Slovenskej republiky na interpelácie poslancov Národnej rady Slovenskej republiky písomne podané predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 675).

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Interpelácie poslancov.
(Bod Interpelácie sa prerokuje vo štvrtok 28. októbra 2021 po Hodine otázok.)

Deň v parlamente

<- ->
Kalendár zobrazí Informáciu o dennom rokovaní pre daný deň.