Program schôdze Vytlačiť stránku / Print page

Program 23. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky so začiatkom 26. 1. 2021 o 13:00

Zobraziť: body
Stav Číslo ČPT Bod    
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 1. 405 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 405).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 2. 406 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 406) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 406 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 23. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 3. 371 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 540/2001 Z. z. o štátnej štatistike v znení neskorších predpisov (tlač 371) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 4. 372 Vládny návrh zákona o ochrane hospodárskej súťaže a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 372) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 5. 373 Vládny návrh zákona o podpore ekologických vozidiel cestnej dopravy a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 373) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 6. 302 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 469/2003 Z. z. o označeniach pôvodu výrobkov a zemepisných označeniach výrobkov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení neskorších predpisov (tlač 302) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v stredu 3. februára 2021 od 9.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 7. 345 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19 (tlač 345) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. (Bod sa prerokuje v stredu 3. februára 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 8. 349 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 91/2019 Z. z. o neprimeraných podmienkach v obchode s potravinami a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 198/2020 Z. z. (tlač 349) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. (Bod sa prerokuje v stredu 3. februára 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 9. 407 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 407).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 10. 408 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 408) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 408 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 23. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 11. 410 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 39/2013 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 410).
Návrh vlády odôvodní minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 12. 411 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 39/2013 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 411) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 411 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 23. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 13. 363 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 151/2002 Z. z. o používaní genetických technológií a geneticky modifikovaných organizmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 184/2006 Z. z. o pestovaní geneticky modifikovaných rastlín v poľnohospodárskej výrobe v znení zákona č. 78/2008 Z. z. (tlač 363) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 14. 327 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 329/2018 Z. z. o poplatkoch za uloženie odpadov a o zmene a doplnení zákona č. 587/2004 Z. z. o Environmentálnom fonde a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 111/2019 Z. z. (tlač 327) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 15. 398 Správa o príprave legislatívnych opatrení na zmierňovanie klimatickej zmeny klímy a jej dopadov v Slovenskej republike (tlač 398).
Správu uvedie minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 16. 354 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 139/1998 Z. z. o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 374/2018 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 153/2013 Z. z. o národnom zdravotníckom informačnom systéme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 354) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje po tlači č. 276.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 17. 361 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 274/2017 Z. z. o obetiach trestných činov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 231/2019 Z. z. a ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 171/1993 Z. z. o Policajnom zbore v znení neskorších predpisov (tlač 361) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 18. 362 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 302/2016 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a o zmene a doplnení zákona č. 545/2010 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky a o zmene a doplnení zákona č. 617/2007 Z. z. o oficiálnej rozvojovej pomoci a o doplnení zákona č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy v znení neskorších predpisov v znení zákona č. 287/2012 Z. z. v znení zákona č. 274/2017 Z. z. (tlač 362) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 19. 324 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 161/2015 Z. z. Civilný mimosporový poriadok v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 324) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 20. 364 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 364) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 21. 366 Návrh na navýšenie počtu príslušníkov ozbrojených síl Slovenskej republiky a vyčlenenie do rezervných síl pre vojenskú operáciu EUFOR Althea v Bosne a Hercegovine (tlač 366).
Návrh uvedie minister obrany Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. (Bod sa prerokuje v stredu 27. januára 2021 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 22. 365 Návrh Obrannej stratégie Slovenskej republiky (tlač 365).
Návrh vlády uvedie minister obrany Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. (Bod sa prerokuje v stredu 27. januára 2021 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 23. 369 Návrh Bezpečnostnej stratégie Slovenskej republiky (tlač 369).
Návrh vlády uvedie minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. (Bod sa prerokuje v stredu 27. januára 2021 od 14.00 hod.)
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 24. 367 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov (tlač 367) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister vnútra Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj. (Bod sa prerokuje vo štvrtok 4. februára 2021 po bode Interpelácie.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 25. 370 Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s predĺžením platnosti Zmluvy o európskom spolupracujúcom štáte medzi Slovenskou republikou a Európskou vesmírnou agentúrou (tlač 370) - druhé a tretie čítanie.
Návrh vlády odôvodní minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 26. 221 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Patricka LINHARTA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 152/1995 Z. z. o potravinách v znení neskorších predpisov (tlač 221) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec P. Linhart.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 27. 282 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša ŠUDÍKA, Jaromíra ŠÍBLA, Vojtecha TÓTHA a Jozefa PROČKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov (tlač 282) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 28. 283 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 442/2002 Z. z. o verejných vodovodoch a verejných kanalizáciách a o zmene a doplnení zákona č. 276/2001 Z. z. o regulácii v sieťových odvetviach v znení neskorších predpisov (tlač 283) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 29. 381 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Márie ŠOFRANKO, Petra KREMSKÉHO a Richarda VAŠEČKU na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 381) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Stiahnutý bod programu Stiahnutý bod programu 30. 384 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 7/2010 Z. z. o ochrane pred povodňami a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 384) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 31. 389 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení a o zmene a doplnení zákona č. 95/2002 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 389) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 32. 394 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Milana VETRÁKA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 394) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec M. Vetrák.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 33. 395 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 395) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 34. 396 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Milana VETRÁKA, Lukáša KYSELICU, Jozefa PROČKA, Moniky KOZELOVEJ a Marcela MIHALIKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 377/1990 Zb. o hlavnom meste Slovenskej republiky Bratislave v znení neskorších predpisov (tlač 396) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 35. 383 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 383) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 36. 385 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 385) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 37. 386 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Romana FOLTINA, Mariána VISKUPIČA, Jany ŽITŇANSKEJ a Vladimíry MARCINKOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 340/2012 Z. z. o úhrade za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 386) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 38. 392 Návrh poslankyne Národnej rady Slovenskej republiky Anny ZEMANOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 392) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslankyňa A. Zemanová.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 39. 393 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov a o zmene niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 393) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 40. 390 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 390) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 41. 375 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Martina BELUSKÉHO, Miroslava URBANA a Ondreja ĎURICU na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č. 363/2011 Z. z. o rozsahu a podmienkach úhrady liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín na základe verejného zdravotného poistenia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 375) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 42. 376 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Martina BELUSKÉHO, Rastislava SCHLOSÁRA a Andreja MEDVECKÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov v znení neskorších predpisov (tlač 376) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 43. 377 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Milana MAZUREKA, Miroslava SUJU, Rastislava SCHLOSÁRA a Stanislava MIZÍKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov (tlač 377) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Rozprava o tlačiach č. 377 a č. 378 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 44. 378 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Milana MAZUREKA, Miroslava SUJU, Rastislava SCHLOSÁRA a Stanislava MIZÍKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (tlač 378) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj. (Rozprava o tlačiach č. 377 a č. 378 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 45. 379 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariana KOTLEBU, Mareka KOTLEBU, Eduarda KOČIŠA, Petra KRUPU a Miroslava SUJU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 361/2014 Z. z. o dani z motorových vozidiel a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 71/2013 Z. z. o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 379) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 46. 391 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra PELLEGRINIHO, Denisy SAKOVEJ, Matúša ŠUTAJA EŠTOKA, Richarda RAŠIHO a Erika TOMÁŠA na vydanie ústavného zákona o skrátení volebného obdobia Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 391) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 47. 348 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA, Ladislava KAMENICKÉHO, Vladimíra FAIČA a Jána RICHTERA na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k spoločenskému a politickému dialógu pri príprave a schvaľovaní národného plánu podpory obnovy a odolnosti (tlač 348).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti. (Rozprava o tlačiach č. 348 a č. 397 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 48. 397 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA, Ladislava KAMENICKÉHO, Vladimíra FAIČA a Jozefa HABÁNIKA na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky ku krízovému spôsobu riadenia projektu prípravy a schvaľovania národného plánu podpory obnovy a odolnosti (tlač 397).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre európske záležitosti. (Rozprava o tlačiach č. 348 a č. 397 bude zlúčená.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 49. 374 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 374) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci. (Bod sa prerokuje vo štvrtok 4. februára 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 50. 325 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 325) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci. (Bod sa prerokuje vo štvrtok 4. februára 2021 od 9.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 51. 326 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 125/2006 Z. z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 326) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci. (Bod sa prerokuje vo štvrtok 4. februára 2021 od 9.00 hod.)
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 52. 399 Návrh na voľbu členov Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (tlač 399).
Návrh uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 53. 413 Návrh na voľbu predsedu výboru Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 413).

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 54. 414 Návrh na zmeny v zložení výborov Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 414).

Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 55. 299 Návrh vlády Slovenskej republiky na voľbu predsedu Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti podľa § 14 ods. 1 zákona č. 54/2019 Z. z. o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti (tlač 299).
Návrh vlády uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu v Ústavnoprávnom výbore Národnej rady Slovenskej republiky podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 56. 276 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 363/2011 Z. z. o rozsahu a podmienkach úhrady liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín na základe verejného zdravotného poistenia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 276) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 57. 290 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopÍňa zákon č. 576/2004 Z. z. o zdravotnej starostlivosti, službách súvisiacich s poskytovaním zdravotnej starostlivosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopÍňajú niektoré zákony (tlač 290) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 58. 328 Vládny návrh zákona, ktorým sa zrušuje zákon č. 371/2019 Z. z. o základných požiadavkách na bezpečnosť detského ihriska a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 328) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 59. 406 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 223/2019 Z. z. o sčítaní obyvateľov, domov a bytov v roku 2021 a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 406) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády Slovenskej republiky Š. Holý.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 60. 408 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 408) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 61. 411 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 39/2013 Z. z. o integrovanej prevencii a kontrole znečisťovania životného prostredia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 411) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 62. 418 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 418).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 63. 419 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 419) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 419 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 23. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 64. 419 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 419) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 65. 422 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 45/2011 Z. z. o kritickej infraštruktúre v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 422).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 3. februára 2021 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 66. 423 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 45/2011 Z. z. o kritickej infraštruktúre v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 423) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 423 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 23. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 67. 420 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 420).
Návrh vlády odôvodní ministerka spravodlivostí Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu v Ústavnoprávnom výbore Národnej rady Slovenskej republiky podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje po tlači č. 326.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 68. 421 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 421) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 421 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 23. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 69. 426 Návrh na voľbu do funkcie špeciálneho prokurátora v Úrade špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky (tlač 426).
Návrh uvedie poverený člen Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 70. 424 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 424).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 71. 425 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 425) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 425 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 23. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 72. 423 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 45/2011 Z. z. o kritickej infraštruktúre v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 423) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje v piatok 5. februára 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 73. 421 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 421) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje v piatok 5. februára 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 74. 425 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 425) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v piatok 5. februára 2021 od 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Hodina otázok.
(Ak je rokovacím dňom schôdze Národnej rady Slovenskej republiky štvrtok, vždy je na programe Hodina otázok so začiatkom o 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 323 Písomné odpovede členov vlády Slovenskej republiky na interpelácie poslancov Národnej rady Slovenskej republiky písomne podané predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 323).
(Podľa § 130 ods. 4 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 350/1996 Z. z. o rokovacom poriadku Národnej rady Slovenskej republiky na rozprave o odpovediach na interpelácie musí byť prítomný interpelovaný.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Interpelácie poslancov.
(Body Písomne odpovede a Interpelácie sa prerokujú vo štvrtok 4. februára 2021 po Hodine otázok.)

Deň v parlamente

<- ->
Kalendár zobrazí Informáciu o dennom rokovaní pre daný deň.