Program schôdze Vytlačiť stránku / Print page

Program 7. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky so začiatkom 12. 5. 2020 o 13:00 a pokračovaním 19. 5. 2020 o 9:00

Zobraziť: body
Stav Číslo ČPT Bod    
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 1. Sľub poslanca.

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 2. 86 Návrh na zmeny v zložení výborov Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 86).

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 3. 77 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 77).
Návrh vlády odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 4. 81 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 281/2015 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 81).
Návrh vlády odôvodní minister obrany Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 5. 83 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 83).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 6. 87 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 87).
Návrh vlády odôvodní minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 7. 94 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19 (tlač 94).
Návrh vlády odôvodní ministerka kultúry Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 8. 90 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 528/2008 Z. z. o pomoci a podpore poskytovanej z fondov Európskeho spoločenstva v znení neskorších predpisov (tlač 90).
Návrh vlády odôvodní podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky pre investície a informatizáciu.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 9. 96 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia dopĺňajú niektoré zákony (tlač 96).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 10. 78 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 78) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod touto tlačou v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 7. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 11. 82 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 281/2015 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 82) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister obrany Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod touto tlačou v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 7. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 12. 84 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 84) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod touto tlačou v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 7. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 13. 88 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 88) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 14. 95 Vládny návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19 (tlač 95) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie ministerka kultúry Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru Vládny návrh zákona uvedie ministerka kultúry Slovenskej republiky.a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 15. 91 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 528/2008 Z. z. o pomoci a podpore poskytovanej z fondov Európskeho spoločenstva v znení neskorších predpisov (tlač 91) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky pre investície
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 16. 97 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 97) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 17. 23 Správa o činnosti verejného ochrancu práv za rok 2019 (tlač 23).
Správu uvedie verejná ochrankyňa práv.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 18. 19 Správa o činnosti komisárky pre deti za rok 2019 (tlač 19).
Správu uvedie komisárka pre deti.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 19. 22 Správa o činnosti komisára pre osoby so zdravotným postihnutím za rok 2019 (tlač 22).
Správu uvedie komisárka pre osoby so zdravotným postihnutím.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 20. 18 Správa o stave vysielania v Slovenskej republike a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu za rok 2019 (tlač 18).
Správu uvedie predsedníčka Rady pre vysielanie a retransmisiu.
Informáciu o výsledku prerokovania správy vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 21. 21 Správa o výsledku hospodárenia Národnej banky Slovenska za rok 2019 (tlač 21).
Správu uvedie guvernér Národnej banky Slovenska.
Informáciu o výsledku prerokovania správy vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 22. 27 Správa o výsledkoch kontrolnej činnosti Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky za rok 2019 (tlač 27).
Správu uvedie predseda Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania správy vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 od 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 23. 69 Výročná správa Slovenského pozemkového fondu za rok 2019 (tlač 69).
Správu uvedie generálna riaditeľka Slovenského pozemkového fondu.
Informáciu o výsledku prerokovania správy vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 od 14.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 24. 85 Návrh na voľbu zástupcu navrhnutého vládou Slovenskej republiky do Dozornej rady Sociálnej poisťovne (tlač 85).
Návrh uvedie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 13. mája 2020 o 16.30 hod. a hlasovanie sa uskutoční o 17.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 25. 78 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 78) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 26. 82 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 281/2015 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 82) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister obrany Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 27. 84 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 67/2020 Z. z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19 v znení neskorších predpisov (tlač 84) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 28. 88 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 88) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 29. 95 Vládny návrh zákona, ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v pôsobnosti Ministerstva kultúry Slovenskej republiky v súvislosti s ochorením COVID-19 (tlač 95) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka kultúry Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 30. 91 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 292/2014 Z. z. o príspevku poskytovanom z európskych štrukturálnych a investičných fondov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 528/2008 Z. z. o pomoci a podpore poskytovanej z fondov Európskeho spoločenstva v znení neskorších predpisov (tlač 91) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky pre investície
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 31. 97 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 575/2001 Z. z. o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 97) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 32. 101 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov (tlač 101).
Návrh vlády odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 33. 102 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov (tlač 102) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 102 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 7. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 34. 99 Návrh Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky na vymenovanie poslancov Národnej rady Slovenskej republiky za vedúcich stálych delegácií Národnej rady Slovenskej republiky do medzinárodných parlamentných organizácií a ich členov (tlač 99).
Návrh uvedie člen Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 35. 103 Návrh na vytvorenie skupín priateľstva v rámci Slovenskej skupiny Medziparlamentnej únie a voľbu ich predsedov (tlač 103).

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 36. 102 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov (tlač 102) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 37. 111 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 170/2018 Z. z. o zájazdoch, spojených službách cestovného ruchu, niektorých podmienkach podnikania v cestovnom ruchu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 119/2019 Z. z (tlač 111).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 38. 112 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 170/2018 Z. z. o zájazdoch, spojených službách cestovného ruchu, niektorých podmienkach podnikania v cestovnom ruchu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 119/2019 Z. z. (tlač 112) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti. (Bod sa prerokuje po schválení skráteného legislatívneho konania.) (V prípade, že sa Národná rada Slovenskej republiky uznesie prerokovať návrh zákona pod tlačou 112 v druhom a treťom čítaní, uskutoční sa 2. a 3. čítanie ešte na 7. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 39. 112 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 170/2018 Z. z. o zájazdoch, spojených službách cestovného ruchu, niektorých podmienkach podnikania v cestovnom ruchu a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 119/2019 Z. z. (tlač 112) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárske záležitosti.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Hodina otázok
(Ak je rokovacím dňom schôdze Národnej rady Slovenskej republiky štvrtok, vždy je na programe Hodina otázok so začiatkom o 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Interpelácie poslancov
(Bod Interpelácie sa prerokuje po Hodine otázok.)

Deň v parlamente

<- ->
Kalendár zobrazí Informáciu o dennom rokovaní pre daný deň.