117.V § 71 ods. 2 písm. g) sa suma „3 319 eur“ nahrádza sumou „100 eur“.118.V § 72 ods. 3 sa za číslom „41“ vypúšťa čiarka a číslo „48“.
119. V § 72 odsek 6 znie:
„(6) Proti rozhodnutiu colného úradu vydanému podľa § 9 ods. 13 a 14, § 15 ods. 9, 10 a ods. 11 písm. d), § 15a ods. 16 a 17, § 17 ods. 13, § 18 ods. 11, § 19 ods. 11, ods. 16 písm. a) a d) a ods. 17, § 20 ods. 6, § 29 ods. 9, § 31 ods. 11, § 33 ods. 3, § 41 ods. 4, § 49 ods. 14 a 15, § 52 ods. 7, § 54 ods. 21 a § 66 ods. 13 nemožno podať odvolanie.“.
120. V § 72 ods. 7 sa za slová „§ 16 ods. 12,“ vkladajú slová „§ 16a ods. 1,“.
121.V § 72 odsek 9 znie:
„(9) Údaje podľa § 9 ods. 3 písm. g), § 15 ods. 2 písm. e), § 15a ods. 3 písm. f), § 19 ods. 3 písm. e), § 20 ods. 3 písm. b), § 26a ods. 2 písm. c), § 29 ods. 7 písm. d), § 41 ods. 1, § 49 ods. 2 písm. d), § 52 ods. 1 písm. e), § 54 ods. 4 písm. b) a ods. 10 a § 76f ods. 6 písm. c) colný úrad bezodkladne zašle v elektronickej podobe prostredníctvom elektronickej komunikácie Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky na vydanie výpisu z registra trestov.“.
122.Za § 76d sa vkladajú § 76e až 76g, ktoré vrátane nadpisov znejú:
„§ 76e
Prechodné ustanovenia k úpravám účinným od 1. júla 2021
(1) Osoba, ktorá chce od 1. októbra 2021 vyrábať v rámci podnikateľskej činnosti pivo v malom samostatnom pivovare, musí požiadať colný úrad o zaradenie do evidencie prevádzkovateľov malých samostatných pivovarov, pričom žiadosť o zaradenie do evidencie prevádzkovateľov malých samostatných pivovarov musí byť doručená colnému úradu najneskôr do 31. júla 2021. Žiadosť o zaradenie do evidencie prevádzkovateľov malých samostatných pivovarov musí obsahovať
a)identifikačné údaje žiadateľa a adresy umiestnenia jeho prevádzkarní, ak nie sú totožné so sídlom alebo s trvalým pobytom žiadateľa,
b)predpokladanú ročnú výrobu piva v hl,
c)obchodný názov a príslušný kód kombinovanej nomenklatúry piva, ktoré chce vyrábať.
(2) Prílohami k žiadosti podľa odseku 1 sú
a)technická dokumentácia a nákres zariadenia na výrobu piva,
b)technologický opis postupu výroby piva s uvedením zoznamu spracúvaných základných surovín,
c)zoznam majetkovo prepojených osôb a personálne prepojených osôb so žiadateľom na účely preukázania splnenia podmienky podľa odseku 3 písm. c).
(3) Žiadateľ podľa odseku 1 musí spĺňať tieto podmienky:
a)nevyrába pivo na základe licencie,78)
b)výrobné priestory a prevádzkové priestory nie sú technologicky prepojené s výrobnými priestormi a prevádzkovými priestormi inej osoby, ktorá v rámci podnikania vyrába pivo,
c)nie je majetkovo ani personálne prepojený s inou osobou, ktorá v rámci podnikania vyrába pivo,