(4) Na vedenie evidencie uvedenej v odsekoch 1 až 3 sa vzťahuje § 34 ods. 2 primerane a § 34 ods. 4 rovnako. § 39
Vedenie evidencie colným úradom a finančným riaditeľstvom
(1) Colný úrad je povinný viesť elektronickú bázu údajov, ktorá obsahuje
a)register prevádzkovateľov daňových skladov,
b)register prevádzkovateľov daňových skladov s povolením na denaturáciu liehu,
c)register oprávnených príjemcov,
d)register daňových skladov,
e)register registrovaných odosielateľov,
f)register prevádzkovateľov tranzitných daňových skladov,
g)register prevádzkovateľov daňových skladov pre zahraničných zástupcov,
h)evidenciu užívateľských podnikov,
i)zoznam splnomocnencov pre zásielkový obchod,
j)zoznam dovozcov spotrebiteľského balenia,
k)zoznam prevádzkovateľov liehovarníckych závodov na pestovateľské pálenie ovocia,
l)zoznam liehovarníckych závodov na pestovateľské pálenie ovocia,
m)zoznam výrobných zariadení podľa podnikov na výrobu liehu,
n)zoznam vydaných poukazov na odber kontrolných známok,
o)evidenciu podnikov, ktoré používajú, prijímajú alebo vydávajú arómy oslobodené od dane,
p)zoznam príjemcov (odberateľov) alkoholického nápoja, ktorým je lieh podľa § 26 ods. 1.
(2) Elektronická báza údajov podľa odseku 1 obsahuje najmä
a)identifikačné údaje prevádzkovateľa daňového skladu, adresy jeho daňových skladov, ak nie sú totožné so sídlom alebo s trvalým pobytom prevádzkovateľa daňového skladu, registračné číslo daňového skladu, dátum pridelenia a dátum zrušenia registračného čísla,
b)identifikačné údaje oprávneného príjemcu, jeho registračné číslo, dátum pridelenia a dátum zrušenia registračného čísla,
c)identifikačné údaje registrovaného odosielateľa, jeho registračné číslo, dátum pridelenia a dátum zrušenia registračného čísla,
d)identifikačné údaje užívateľského podniku, číslo jeho odberného poukazu, dátum pridelenia a dátum zrušenia odberného poukazu,
e)identifikačné údaje splnomocnenca pre zásielkový obchod,
f)identifikačné údaje dovozcu spotrebiteľského balenia,
g)identifikačné údaje prevádzkovateľa liehovarníckeho závodu na pestovateľské pálenie ovocia,
h)výrobné číslo a typ výrobného zariadenia v podniku na výrobu alkoholického nápoja, ktorým je lieh,
i)identifikačné čísla kontrolných známok podľa odberateľov kontrolných známok, dátum ich odovzdania,
j) obchodný názov a množstvo vyrábaného, prijímaného, spracúvaného, skladovaného a dodávaného alkoholického nápoja osobou podľa odseku 1 písm. a) až j),
k)identifikačné údaje prevádzkovateľa tranzitného daňového skladu,
l)identifikačné údaje prevádzkovateľa daňového skladu pre zahraničných zástupcov,
m)identifikačné údaje osoby, ktorá používa, prijíma alebo vydáva arómy oslobodené od dane,
n)identifikačné údaje príjemcu (odberateľa)alkoholického nápoja, ktorým je lieh podľa § 26 ods. 1.