Program schôdze Vytlačiť stránku / Print page

Program 26. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky so začiatkom 29. 11. 2011 o 13:00

Zobraziť: body
Stav Číslo ČPT Bod    
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 1. 553 Zákon z 19. októbra 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, vrátený prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou Slovenskej republiky (tlač 553).

Spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 2. 554 Zákon z 20. októbra 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v znení neskorších predpisov, vrátený prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou Slovenskej republiky (tlač 554) - druhé a tretie čítanie.

Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 3. 565 Zákon z 20. októbra 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 125/2006 Z. z. o inšpekcii práce a o zmene a doplnení zákona č. 82/2005 Z. z. o nelegálnej práci a nelegálnom zamestnávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vrátený prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou Slovenskej republiky (tlač 565) - druhé a tretie čítanie.

Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 4. 566 Zákon z 20. októbra 2011, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vrátený prezidentom Slovenskej republiky na opätovné prerokovanie Národnou radou Slovenskej republiky (tlač 566) - druhé a tretie čítanie.

Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 5. 584 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o návrhu skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 584).
Návrh vlády odôvodní predsedníčka vlády Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 6. 586 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 586).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 7. 583 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 583) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje po vyslovení súhlasu so skráteným legislatívnym konaním.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 8. 587 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 587) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci. (Bod sa prerokuje po vyslovení súhlasu so skráteným legislatívnym konaním.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 9. 588 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o návrhu skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti (tlač 588).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje vo štvrtok 1. decembra 2011 o 9.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 10. 556 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti (tlač 556) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poverený člen skupiny poslancov.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje vo štvrtok 1. decembra 2011 o 9.00 hod. po vyslovení súhlasu so skráteným legislatívnym konaním.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 11. 500 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 235/1998 Z. z. o príspevku pri narodení dieťaťa, o príspevku rodičom, ktorým sa súčasne narodili tri deti alebo viac detí alebo ktorým sa v priebehu dvoch rokov opakovane narodili dvojčatá a ktorým sa menia ďalšie zákony v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 500) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 12. 559 Vládny návrh zákona o cestnej doprave (tlač 559) – prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie 1. podpredseda vlády a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 13. 496 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov (tlač 496) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní 1. podpredseda vlády a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 14. 555 Návrh na vyslovenie súhlasu Národnej rady Slovenskej republiky s Dohodou o ukončení dohody o poskytovaní letových prevádzkových služieb a prevádzke zariadení organizáciou EUROCONTROL v stredoeurópskom oblastnom stredisku riadenia letových prevádzkových služieb v hornom vzdušnom priestore (CEATS) zo dňa 27. júna 1997 a zvláštnej dohody o uplatnení článku 6 dohody CEATS (tlač 555) - druhé a tretie čítanie.
Návrh vlády odôvodní 1. podpredseda vlády a minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 15. 551 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 224/2006 Z. z. o občianskych preukazoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov (tlač 551) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister vnútra Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 16. 558 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 558) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister vnútra Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 17. 557 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 281/1997 Z. z. o vojenských obvodoch a zákon, ktorým sa mení zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 222/1996 Z. z. o organizácii miestnej štátnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 557) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie predsedníčka vlády poverená riadením Ministerstva obrany Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 18. 498 Vládny návrh zákona o uznávaní a výkone rozhodnutí, ktorými sa ukladá trestná sankcia nespojená s odňatím slobody alebo probačné opatrenie na účely dohľadu v Európskej únii (tlač 498) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 19. 499 Vládny návrh zákona o uznávaní a výkone rozhodnutí, ktorými sa ukladá trestná sankcia spojená s odňatím slobody v Európskej únii a o zmene a doplnení zákona č. 221/2006 Z. z. o výkone väzby v znení neskorších predpisov (tlač 499) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní ministerka spravodlivosti Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 20. 560 Vládny návrh zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier a pôrodných asistentiek a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 560) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje po schválení štátneho rozpočtu.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 21. 562 Vládny návrh zákona o energetike a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 562) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 22. 563 Vládny návrh zákona o regulácii v sieťových odvetviach (tlač 563) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 23. 564 Vládny návrh zákona o bezpečnosti hračiek a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 564) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 24. 510 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 238/2006 Z. z. o Národnom jadrovom fonde na vyraďovanie jadrových zariadení a na nakladanie s vyhoretým jadrovým palivom a rádioaktívnymi odpadmi (zákon o jadrovom fonde) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 510) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister hospodárstva Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 25. 491 Vládny návrh zákona o vysielaní civilných expertov na výkon práce v aktivitách krízového manažmentu mimo územia Slovenskej republiky a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 491) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister zahraničných vecí Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 9.00 hod.)
Stiahnutý bod programu Stiahnutý bod programu 26. 591 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 310/1992 Zb. o stavebnom sporení v znení neskorších predpisov (tlač 591).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 27. 589 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 564/2004 Z. z. o rozpočtovom určení výnosu dane z príjmov územnej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 589).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Stiahnutý bod programu Stiahnutý bod programu 28. 592 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 310/1992 Zb. o stavebnom sporení v znení neskorších predpisov (tlač 592) – prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod. po vyslovení súhlasu so skráteným legislatívnym konaním.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 29. 590 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 564/2004 Z. z. o rozpočtovom určení výnosu dane z príjmov územnej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 590) – prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod. po vyslovení súhlasu so skráteným legislatívnym konaním.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 30. 512 Vládny návrh zákona o spotrebnej dani z alkoholických nápojov (tlač 512) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 31. 494 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 466/2009 Z. z. o medzinárodnej pomoci pri vymáhaní niektorých finančných pohľadávok a o zmene a doplnení niektorých zákonov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 76/2007 Z. z. o medzinárodnej pomoci a spolupráci pri správe daní a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 494) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 32. 497 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 566/2001 Z. z. o cenných papieroch a investičných službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o cenných papieroch) v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 497) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 33. 511 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 98/2004 Z. z. o spotrebnej dani z minerálneho oleja v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 511) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 34. 509 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 509) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 35. 561 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 561) - prvé čítanie.
Vládny návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 36. 495, 544 Vládny návrh zákona o štátnom rozpočte na rok 2012 (Návrh rozpočtu verejnej správy na roky 2012 až 2014) (tlač 495). Stanovisko Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky k návrhu štátneho rozpočtu na rok 2012 (tlač 544) - druhé a tretie čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky. Stanovisko uvedie predseda Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet. (Bod sa prerokuje v stredu 30. novembra 2011 o 10.00 hod.)
Pozmeňovacie návrhy Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 37. 360 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jozefa KOLLÁRA, Jozefa MIKUŠA, Pavla HRUŠOVSKÉHO a Lászlóa SOLYMOSA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov a o doplnení niektorých zákonov (tlač 360) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 38. 546 Návrh na ukončenie platnosti Dohovoru o zriadení Medzinárodnej únie pre uverejňovanie colných sadzieb podpísaného v Bruseli 5. júla 1890, Protokolu upravujúceho Dohovor podpísaný dňa 5. júla 1890 v Bruseli o zriadení Medzinárodnej únie pre uverejňovanie colných sadzieb, vykonávacieho nariadenia k dohovoru, ktorým sa zriaďuje Medzinárodná kancelária pre uverejňovanie colných sadzieb, ako aj Záverečného protokolu podpísaného 16. decembra 1949 v Bruseli (tlač 546) - druhé a tretie čítanie.
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 39. 539 Návrh rozpočtu Exportno-importnej banky Slovenskej republiky na rok 2012 (tlač 539).
Návrh uvedie podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 40. 536 Návrh rozpočtu nákladov na činnosť Fondu národného majetku Slovenskej republiky na roky 2012 až 2014 (tlač 536).
Návrh uvedie predsedníčka Výkonného výboru Fondu národného majetku Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 41. 537 Návrh na použitie majetku Fondu národného majetku SR v roku 2012 podľa § 28 ods. 3 písm. b / zákona č. 92/1991 Zb. o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby v znení neskorších predpisov (tlač 537).
Návrh uvedie predsedníčka Výkonného výboru Fondu národného majetku Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 42. 538 Návrh rozpočtu Sociálnej poisťovne na rok 2012 (tlač 538).
Návrh uvedie generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 43. 545 Návrh rozpočtu Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou na rok 2012 - 2014 (tlač 545).
Návrh uvedie predseda Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Neprerokovaný bod programu Neprerokovaný bod programu 44. 504 Vládny návrh zákona o ochrane druhov voľne žijúcich živočíchov a voľne rastúcich rastlín reguláciou obchodu s nimi a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 504) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní minister životného prostredia Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 45. 567 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ľudovíta KANÍKA, Ivana ŠTEFANCA a Ivana HARMANA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch v znení neskorších predpisov (tlač 567) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 46. 569 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Renáty ZMAJKOVIČOVEJ, Mariána KOVAČÓCYHO a Ivana VARGU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 569) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 47. 570 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ľudovíta KANÍKA, Kamila HOMOĽU, Štefana KUŽMU a Ondreja MATEJA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov (tlač 570) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 48. 571 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Miroslava BEBLAVÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 200/1997 Z. z. o Študentskom pôžičkovom fonde v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 471/2002 Z. z. o Pôžičkovom fonde pre začínajúcich pedagógov v znení zákona č. 462/2008 Z. z. (tlač 571) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec M. Beblavý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 49. 572 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra ZAJACA, Ondreja DOSTÁLA a Petra OSUSKÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 241/1993 Z. z. o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch v znení neskorších predpisov (tlač 572) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 50. 573 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jána SLOTU a Rafaela RAFAJA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov (tlač 573) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 51. 574 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Richarda RAŠIHO, Juraja BLANÁRA a Róberta MADEJA na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene zákona č. 523/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách verejnej správy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 574) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 52. 575 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jany ŽITŇANSKEJ a Radoslava PROCHÁZKU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 575) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 53. 576 Návrh poslankyne Národnej rady Slovenskej republiky Jany ŽITŇANSKEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 219/1996 Z. z. o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a o zriaďovaní a prevádzke protialkoholických záchytných izieb v znení zákona č. 214/2009 Z. z. (tlač 576) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslankyňa J. Žitňanská.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 54. 577 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Juraja DROBU a Jany KIŠŠOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov a ktorým sa dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 323/1992 Zb. o notároch a notárskej činnosti (Notársky poriadok) v znení neskorších predpisov (tlač 577) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 55. 578 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Martina CHRENA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 476/2008 Z. z. o efektívnosti pri používaní energie (zákon o energetickej efektívnosti) a o zmene a doplnení zákona č. 555/2005 Z. z. o energetickej hospodárnosti budov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 17/2007 Z. z. (tlač 578) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec M. Chren.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 56. 579 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Viktora STROMČEKA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov (tlač 579) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec V. Stromček.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 57. 580 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Radoslava PROCHÁZKU a Jany ŽITŇANSKEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znení neskorších predpisov (tlač 580) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 58. 581 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Ondreja DOSTÁLA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 581) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec O. Dostál.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 59. 582 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Igora MATOVIČA, Eriky JURINOVEJ, Martina FECKA a Jozefa VISKUPIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 333/2004 Z. z. o voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov a zákon č. 85/2005 Z. z. o politických stranách a politických hnutiach v znení neskorších prepisov (tlač 582) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 60. 525 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Pavla HRUŠOVSKÉHO, Jozefa MIKUŠA a Jozefa KOLLÁRA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 40/1993 Z. z. o štátnom občianstve Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 525) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 61. 506 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ivana ŠTEFANCA, Juraja DROBU a Jozefa VISKUPIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení zákon č. 326/2005 Z. z. o lesoch v znení neskorších predpisov (tlač 506) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 62. 513 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Renáty ZMAJKOVIČOVEJ a Mariána KOVAČÓCYHO na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov (tlač 513) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 63. 515 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša GALBAVÉHO a Jarmily TKÁČOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov a o zmene niektorých zákonov (tlač 515) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 64. 517 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Petra KAŽIMÍRA, Jána POČIATKA a Jozefa BURIANA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (tlač 517) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 65. 518 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora MATOVIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 518) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec I. Matovič.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 66. 520 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Martina CHRENA, Stanislava JANIŠA, Alojza PŘIDALA a Lászlóa SOLYMOSA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 309/2009 Z. z. o podpore obnoviteľných zdrojov energie a vysoko účinnej kombinovanej výroby a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 520) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 67. 522 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jozefa VISKUPIČA, Martina POLIAČIKA, Jany ŽITŇANSKEJ a Miroslava BEBLAVÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 618/2003 o autorskom práve a právach súvisiacich s autorským právom (autorský zákon) (tlač 522) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 68. 464 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Dušana BUBLAVÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 447/2008 Z. z. o peňažných príspevkoch na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 464) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec D. Bublavý.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 69. 466 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Andreja ĎURKOVSKÉHO na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov (tlač 466) - prvé čítanie.
Návrh ústavného zákona uvedie poslanec A. Ďurkovský.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 70. 467 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Andreja ĎURKOVSKÉHO na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 301/2005 Z. z. Trestný poriadok v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (tlač 467) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec A. Ďurkovský.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 71. 482 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mariána KOVAČÓCYHO a Renáty ZMAJKOVIČOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (tlač 482) - druhé a tretie čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 72. 483 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Anny BELOUSOVOVEJ a Rudolfa PUČÍKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 346/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení neskorších predpisov (tlač 483) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 73. 484 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Radoslava PROCHÁZKU na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 514/2003 Z. z. o zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone verejnej moci a o zmene niektorých zákonov (tlač 484) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec R. Procházka.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 74. 486 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Dušana ČAPLOVIČA, Viliama JASAŇA a Branislava ONDRUŠA na vydanie zákona o poskytnutí jednorazového finančného príspevku príslušníkom československých zahraničných a spojeneckých armád, ako aj domáceho protifašistického a protinacistického odboja v rokoch 1939-1945 (tlač 486) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 75. 395 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Tomáša GALBAVÉHO, Jozefa VISKUPIČA a Magdalény VÁŠÁRYOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon 49/2002 Z. z. o ochrane pamiatkového fondu v znení neskorších predpisov (tlač 395) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 76. 415 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ľudovíta KANÍKA, Zoltána HORVÁTHA, Moniky GIBALOVEJ a Eriky JURINOVEJ na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení zákon č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 415) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 77. 417 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Pavla PAVLISA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 92/1991 Z. z. o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby v znení neskorších predpisov (tlač 417) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poslanec P. Pavlis.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 78. 418 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Igora MATOVIČA, Eriky JURINOVEJ, Martina FECKA a Jozefa VISKUPIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 147/2001 Z. z. o reklame a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 418) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 79. 419 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Igora MATOVIČA, Eriky JURINOVEJ, Martina FECKA a Jozefa VISKUPIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 419) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 80. 420 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Igora MATOVIČA, Eriky JURINOVEJ, Martina FECKA a Jozefa VISKUPIČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 333/2004 Z. z. o voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 420) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 81. 67 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ondreja DOSTÁLA, Petra ZAJACA, Petra OSUSKÉHO a Františka ŠEBEJA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon Slovenskej národnej rady č. 346/1990 Zb. o voľbách do orgánov samosprávy obcí v znení neskorších predpisov (tlač 67) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený poslanec.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 82. 463 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Martina FRONCA, Pavla HRUŠOVSKÉHO a Pavla ABRHANA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších úprav (tlač 463) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 83. 366 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Pavla HRUŠOVSKÉHO, Milana HORTA, Jozefa KOLLÁRA a Lászlóa SOLYMOSA na vydanie ústavného zákona o zrušení niektorých rozhodnutí o amnestii (tlač 366) - druhé čítanie.
Návrh ústavného zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 84. 332 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Andreja ĎURKOVSKÉHO na vydanie zákona o miestnom poplatku za zaťaženie pozemných komunikácií na území obce (tlač 332) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec A. Ďurkovský.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 85. 338 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ľudovíta KANÍKA, Kamila KRNÁČA, Štefana KUŽMU a Zoltána HORVÁTHA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 571/2009 Z. z. o rodičovskom príspevku a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 599/2003 Z. z. o pomoci v hmotnej núdzi a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. (tlač 338) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 86. 339 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ľudovíta KANÍKA, Kamila KRNÁČA, Štefana KUŽMU a Zoltána HORVÁTHA na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 235/1998 Z. z. o príspevku pri narodení dieťaťa, o príspevku rodičom, ktorým sa súčasne narodili tri deti alebo viac detí alebo ktorým sa v priebehu dvoch rokov opakovane narodili dvojčatá a ktorým sa menia ďalšie zákony v znení neskorších predpisov (tlač 339) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 87. 352 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Ľudovíta JURČÍKA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 352) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec Ľ. Jurčík.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 88. 358 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 528/2008 Z. z. o pomoci a podpore poskytovanej z fondov Európskej únie v znení neskorších predpisov (tlač 358) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 89. 362 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 172/2004 Z. z. o prevode vlastníctva nehnuteľného majetku vo vlastníctve Slovenskej republiky na obec alebo vyšší územný celok v znení neskorších predpisov (tlač 362) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 90. 363 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Mareka MAĎARIČA a Róberta MADEJA na vydanie ústavného zákona, ktorým sa mení a dopĺňa Ústava Slovenskej republiky č. 460/1992 Zb. v znení neskorších predpisov (tlač 363) - druhé čítanie.
Návrh ústavného zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 91. 364 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Ondreja DOSTÁLA, Petra ZAJACA, Petra OSUSKÉHO a Františka ŠEBEJA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 669/2007 Z. z. o jednorazových mimoriadnych opatreniach v príprave niektorých stavieb diaľnic a ciest pre motorové vozidlá a o doplnení zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 162/1995 Z. z. o katastri nehnuteľností (katastrálny zákon) v znení neskorších predpisov (tlač 364) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 92. 333 Návrh poslanca Národnej rady Slovenskej republiky Igora SIDORA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 333) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poslanec I. Sidor.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 93. 347 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Jaroslava SUJU, Petra KALISTA a Kamila KRNÁČA na vydanie zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 347) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený poslanec.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Pozmeňovacie návrhy
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 94. 411 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA a Vladimíra FAIČA na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k zabezpečeniu záujmov Slovenskej republiky pri uskutočnení opatrení vyplývajúcich z tretieho energetického balíčka Európskej únie (tlač 411).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu podá poverený člen výboru.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 95. 481 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA a Vladimíra FAIČA na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k posilneniu cenovej stability životne dôležitých tovarov, služieb a energií (tlač 481).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu podá poverený člen výboru.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 96. 523 Návrh poslancov Národnej rady Slovenskej republiky Roberta FICA a Vladimíra FAIČA na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k finančným vzťahom štátu k rozpočtom územnej samosprávy (tlač 523).
Návrh uvedie poverený poslanec.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 97. 568 Návrh Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj na prijatie uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky k žiadosti o vykonanie komplexného auditu verejnej správy (tlač 568).
Návrh Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre verejnú správu a regionálny rozvoj uvedie poverený člen výboru.
Presunutý bod programu Presunutý bod programu 98. 530 Návrh Smernice o uskutočňovaní zahraničných pracovných ciest poslancov Národnej rady Slovenskej republiky a zamestnancov Kancelárie Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 530).
Návrh Zahraničného výboru Národnej rady Slovenskej republiky uvedie poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 99. 594 Návrh na voľbu podpredsedu Najvyššieho kontrolného úradu Slovenskej republiky (tlač 594).
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet podá poverený člen výboru.
(Podľa rozhodnutia predsedu Národnej rady Slovenskej republiky voľby pod týmto bodom sa budú konať v stredu 7. decembra 2011.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 100. 595 Návrh na voľbu verejného ochrancu práv (tlač 595).
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre ľudské práva a národnostné menšiny podá poverený člen výboru.
(Podľa rozhodnutia predsedu Národnej rady Slovenskej republiky voľby pod týmto bodom sa budú konať v stredu 7. decembra 2011.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 101. 314 Návrh na voľbu člena Rady pre vysielanie a retransmisiu (tlač 314).
Návrh uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 102. 426 Návrh na voľbu kandidátov na člena Rady pre reguláciu (tlač 426).
Návrh uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre hospodárstvo, výstavbu a dopravu.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 103. 427 Návrh na voľbu kandidátov na vymenovanie za členov výberových komisií uskutočňujúcich výberové konanie na voľné miesta sudcov (tlač 427).
Návrh uvedie poverený člen Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 104. 543 Návrh na voľbu člena Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (tlač 543).
Návrh uvedie poverený člen Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre kultúru a médiá.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 105. 583 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov (tlač 583) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 106. 587 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a o zmene a doplnení zákona č. 455/1991 Zb. o živnostenskom podnikaní (živnostenský zákon) v znení neskorších predpisov v znení neskorších predpisov (tlač 587) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 107. 590 Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov a ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 564/2004 Z. z. o rozpočtovom určení výnosu dane z príjmov územnej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (tlač 590) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 108. 596 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 596).
Návrh vlády odôvodní podpredseda vlády a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 109. 597 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 597) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie podpredseda vlády a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 110. 598 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o vládnom návrhu zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 229/1991 Zb. o úprave vlastníckych vzťahov k pôde a inému poľnohospodárskemu majetku v znení neskorších predpisov (tlač 598).
Návrh vlády odôvodní minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie podá poverený člen výboru.
Neprerokovaný bod programu Neprerokovaný bod programu 111. 599 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 229/1991 Zb. o úprave vlastníckych vzťahov k pôde a inému poľnohospodárskemu majetku v znení neskorších predpisov (tlač 599) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 112. 597 Vládny návrh zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov (tlač 597) - druhé čítanie.
Vládny návrh zákona odôvodní podpredseda vlády a minister práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre sociálne veci.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 113. 556 Návrh skupiny poslancov Národnej rady Slovenskej republiky na vydanie ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti (tlač 556) - druhé čítanie.
Návrh ústavného zákona odôvodní poverený člen skupiny poslancov.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre financie a rozpočet.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 114. 593 Návrh na zmeny v zložení výborov Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 593).

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 115. Informácia o rokovaní Európskej rady, ktoré sa uskutoční 9. decembra 2011.
Informáciu podá podpredseda vlády a minister financií Slovenskej republiky.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 116. 602 Návrh vlády na skrátené legislatívne konanie o návrhu Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 602).
Návrh vlády odôvodní minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
Informáciu o výsledku prerokovania návrhu vo Výbore Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo podá poverený člen výboru.
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 117. 600 Návrh Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 600) - prvé čítanie.
Návrh zákona uvedie poverený člen výboru.
Spravodajcom bude člen navrhnutého gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo. (Bod sa prerokuje po vyslovení súhlasu so skráteným legislatívnym konaním. Po rozhodnutí NR SR, že návrh zákona prerokuje v druhom čítaní, sa uskutoční druhé a tretie čítanie na 26. schôdzi NR SR.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 118. 600 Návrh Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo na vydanie zákona, ktorým sa dopĺňa zákon č. 578/2004 Z. z. o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, zdravotníckych pracovníkoch, stavovských organizáciách v zdravotníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (tlač 600) - druhé čítanie.
Návrh zákona odôvodní poverený člen výboru.
Spoločným spravodajcom bude člen gestorského Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre zdravotníctvo.
Pozmeňovacie návrhy
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Hodina otázok.
(Ak je rokovacím dňom schôdze Národnej rady Slovenskej republiky štvrtok, vždy je na programe Hodina otázok so začiatkom o 14.00 hod.)
Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu 550 Písomné odpovede členov vlády Slovenskej republiky na interpelácie poslancov Národnej rady Slovenskej republiky písomne podané predsedovi Národnej rady Slovenskej republiky (tlač 550).

Prerokovaný bod programu Prerokovaný bod programu Interpelácie poslancov.
(Body Písomne odpovede a Interpelácie sa prerokujú vo štvrtok 8. decembra 2011 po Hodine otázok.)

Deň v parlamente

<- ->
Kalendár zobrazí Informáciu o dennom rokovaní pre daný deň.